Háttérzaj

Háttérzaj

Mi számít kortársnak? Egyáltalán mit olvassak?  Témák, toposzok, klisék a Háttérzaj irodalmi kör és zine-készítőinek tolmácsolásában. Műsorunkban izgalmas szerzőket és könyveket ajánlunk, de nem titkoljuk el azt sem, ha valami nagyon nem tetszett.

Havonta új adással, minden vasárnap este 7-8.

Arcsived shows for Háttérzaj

Aired on 2021-05-30

Irodalmi sadboi-ok

A kultúránk fontos része az irodalom, azonban egy olyan kánonnal, ahol többségében bánatos férfiakkal találkozunk szegény Nemecsektől kezdve nagyjából Adyig, néha nehéz azonosulnunk vagy megszeretnünk az olvasást. Ebben a beszélgetésben a következő kérdések mentén járjuk végig a témát: Miért szól minden kötelező olvasmányunk szomorú fiúkról? Hatással volt ez az olvasási szokásainkra? Hogyan tanítottak nekünk irodalmat, hogyan lehetne másképp? A beszélgetés sad és nem annyira sad résztvevői: Fehér Enikő, Holt Lenszkij, Zsidró Dominik és Hegedűs Nóri.

Aired on 2021-04-25

90's Kids Edition

Aktuális adás leírása: Turbórágó, Indiáncseresznye, Mortal Kombat, Sailor Moon, Kacsamesék és a kor legjellemzőbb tárgyai. Mennyire van jelen a kilencvenes évek a mai kortárs magyar irodalomba? Mire reflektál vagy egyáltalán mire kellene? A késő kilencvenes évek gyerekei:  Fehér Enikő, Gere Sára Dominika, Zsidró Dominik és Hegedűs Nóra 90’s kid alias harmincas beszélgetéséből kiderül.

Aired on 2021-03-07

Bemutatkozási kísérlet

Ebben az adásban kísérletet teszünk bemutatkozni, elmeséljük, mégis hogyan kerültünk ide, valamint azt is megtudhatjátok, mit írunk mi!