Dalmata Radio

Dalmata Daniel, the Budapest-based record label, shares special live recordings from their label showcases, co-curated events and other sources.

When: Thursday starting at 12pm (noon).

Arcsived shows for Dalmata Radio

Aired on 2021-11-25

The Spy

The Spy holland származású fiatal DJ/Producer, aki a nyár folyamán részt vett a Dalmata Daniel Lahmacun rádiót támogató válogatáson, ami a konkrét kötödést illeti. Persze ezen kívül már jó pár kiadványon szerepelt, pl. Elena Colombi kiadójának az Osàre! Editions vagy Alienata Discos Atónicos labelénrk a válogatásán, illetve a Mosaique és a Sticky Ground-on jelent meg szóló kislemezei. Zeniben főleg az electro, ebm és egyéb tört orientált dobokat alkalmazza nagy szeretettel, némi fémes, zajos, ipari és szétszaturált hangzással, megspékelve egy kis punk attitűddel. Nem meglepő, hogy a mixében is az ilyen zenéket vonultat fel javarészt!

Aired on 2021-07-19

Crossover Network aka E.L.I.

Mike Smith egy skót származású DJ/Producer, aki Crossover Network néven 2019 óta jelennek meg főleg acid, basszus és melodikus szinti futam orientált zenéi, jó néhány illusztrius kiadónál vinylen, kazettán vagy épp digitálisan. Legújabb trackjét pont a Lahmacun rádiónak ajánlotta, a Dalmata Daniel kiadóval összehozott adománygyűjtő válogatásra. Mixében a már említett hangzások mellett még a indusztriálisabb techno, electro és az E.L.I. projektjére emlékeztető EBM hatású nóták is helyet kaptak.

Aired on 2021-06-21

Normál Tamás

Normal Tamas a Műhely csapat oszlopos tagja, de nem ismeretlen az EXILES követői számára sem, nem beszélve a Lahmacun rádió hallgatóinak. Dalmata Daniel kiadón is jelent már meg egy számmal a Farbwechsel és az említett EXILES labelekkel közös válogatásunkon egy remek dallal, de ez még nem minden mert egy soron következő releasen is hallatja nemsokára a hangját. Addig is itt van egy remek mix tőle a Dalmata Rádió legújabb adásába! Az elhangzó nóták sorrendben: Normal Tamas - lvwlmn Kessell - Impulse Noise Evil Nine - For Lover, Not Fighters E-bony - It’s a Show Gesaffelstein - Atmosphere VC-118A - Vlucht Naar Nachtschade (Delta Funktionen Remix) Normal Tamas - War On Drums Luke Slater - O-Ton Reassembled 6 Netsh - Floating In The Red River Aleja Sanchez - Kinematic Number JakoJako - Mondschein Jeanne - Through Me You Enter The Abdoe Of Woe Denis Rabe - Sunfall (Insolate Remix) Phara - Voices Slam - Primitive Shift Blenk - Vibration Nocow - Forgiven Thomas High X Renya - Mona (Normal Tamas Remix)

Aired on 2021-04-19

Dalmata Gergő aka DJ Luci

A mixhez a Darkos dj mint Maxi playlistről válogattam, a keverési készségem a korona alatt kissé megkopott, de egy csomó régi és új slágert hoztam. Playlist: 01: J. Mono - castl [Dalmata Daniel] 02: Tzusing - Esther [L.I.E.S.] 03: Anna Funk Damage – [upcoming Dalmata Daniel] 04: Imre Kiss - Sällhet [Dalmata Daniel x Exiles x Farbwechsel] 05: Identified Patient – Vermoedens Van Achterdocht [Pinkman] 06: Red Axes & C.A.R. – 5 min [Dark Entries] 07: Dollkraut - Ghoulia [Pinkman] 08: Art Crime - Distant [Pinkman] 09: Intergalactic Gary & Pasiphae – Microwaves [Dalmata Daniel] 10: Maelstrom – Non-Partition [Mechatronica] 11: Black Merlin - Strip [Pinkman] 12: Years of Denial – You should worry [Public System Recordings] 13: Im Kellar – Im Kellar [Moustache records] 14: Namesis – Break it [Division Virtuel] 15: Roberto Auser – Second Sun [Dalmata Daniel] 16: Ikonika – Bodied – OG mix [!K7 Records] 17: Chris Liebing & Speedy J - Tunox [NovaMute] 18: Tuning Circuits – No compassion [Totally Freaked Out Power Electronics] 19: L.F.T. – Data Move - mixed [Kern Vol.5] 20: Jeff Mills – The Bells [Purpose Maker]

Aired on 2021-02-01

Heinrich Dressel LIVE

Heinrich Dressel vagyis Valerio Lombardozzi a olasz MinimalRome egyik alapító tagja ami a 2000 évek underground egyik menő kezdeményezése volt az electo orientál klub zenékben, illetve a west coast sound of holland szcénával is elég jó kapcsolatot ápolt. Mára már nem annyira aktív a kiadó, de a tagjai folyamatosan jelentetik meg különböző Európai kiadónál a lemezeiket, köztük Heinrich Dressel is (további alteregó Composite Profuse). Dressel elektroban gyökerező zenéjét így jellemzik:"His style mix the chilling-menacing mood of the 70s / 80s lo-fi funkadelic horror soundtracks to outerspace synthesised soundscapes" Dalmata Danielnél egy remixel jelentkezett a DD006-os Pleasure Model lemezen.Többször járt Budapesten élő produkciójával (korábban: 2013 - Volt Presszó (Akvárium) - Lay-Up! és 2015 - Toldi - Kreative Kontrol) de legutoljára ahonnan ez a felvétel is rögzítésre került 2018.06.30-án a LÄRM-es Dalmata Daniel Showcase lépett fel a DD007 (Teslasonic - Quantum Paradox) lemez bemutató estéjén.

Aired on 2020-12-21

Sematic4

Sematic4 egy nagy öreg a hazai underground szcénában, valószínű Ozon nevű projektje sokaknak ismerősen cseng, de a Dalmata Daniel falkához tartozó electro és manapság a fő alteregójával se ma kezdte! Nem meglepő módon, a Dalmata Rádióba is egy masszív elektro vinyl szettel készült!

Aired on 2020-11-16

Jeremiah Soft

Bár JS már volt Dalmata Rádión, viszont az akkor egy live volt, ellenbe ez egy mix, sőt! élete első official ilyen podcastja lesz! mondhatni debütál ilyen téren!

Aired on 2020-10-19

SILF

Felvételt a srácok csak saját kiadatlan illetve a jövőben megjelenő nótákból rakát össze, szinte már live, de valójában ez csak egy mix a trackjeikből. Ez egy részt hamarosan megjelenő (Nov. 13), DDS03: Intergalactic Gary & Pasiphae / SILF között split 12" vinyljének alkalmából is készült.