Bambuszrádió interjú

Honnan jött az ötlet, hogy rádióműsort csinálj, hogy indult a kollaboráció?

Bár közvetve több rádiónál (Est, Rcko, Periszkóp, Tilos, stb) közreműködtem folyamatos műsorokban, de teljesen saját műsorsávom eddig még nem nagyon volt, max csak időszakosan. Az mmmnmnmnek amúgy is írtam néha, volt némi kapcsolódásom, ennek köszönhetően egyszer csak ott találtam magam hogy műsort készítek.

Miről szól a műsor? Mire számíthat egy hallgató, ha odakapcsol a műsorodra/műsorotokra?

Nem tudom. Mármint ez nem ilyen vicces, vagy megúszós válasz, tényleg az az egyik lényeg, hogy bármi lehet, az ember tervez, a bambuszrádió meg vagy szól, vagy nem. Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy azért vannak ilyen stabilan álló bizonyosságok, pl hogy 99%, hogy a kontentek 99%-a zene, olyan brutális beszédhibáim vannak, hogy nehéz is lenne mást elképzelni (pedig egyébként beszélgetős, sőt, közéleti műsort is nagyon szívesen csinálnék). Eddig úgy tűnik hogy évadok vannak, különböző koncepcióval; az első évadnál általam kedvelt előadók eddigi életművéből csináltam két órás összefoglaló mikszeket, a másodiknál meg különböző történetek, vagy ha úgy tetszik, hangulatok köré font egyórás mikszelgetésbe botolhatott a gyanútlan hallgató. A harmadikra egyenlőre ötletem sincs, de a bármi lehet effektus egyre inkább kezd nyomasztani, hiszen jó két hónapja elkezdődött már ez az évad is vagy mi.

Mit jelent a műsor címe?

Ha már valaki Pandának nevezi magát, akkor minek nevezze a rádió műsorát? Eukaliptusznak? Mondjuk gondoltam rá. A dolog pikantériája, hogy a műsor indulása után lett egy kutyám, aki annyira fekete-fehér, hogy az isten is Pandának teremtette, ezért hasonló logika mentén ő is Bambusz lett; ennek köszönhetően naponta rengetegszer mondom ki azt a szót, hogy bambusz, ráadásul az eb is eléggé része lett az életemnek, a legtöbb adás felvételénél itt fetrengett valahol körülöttem, szóval mondhatni hogy ez valamennyire az ő rádiója is, és akkor pláne jogos a név.

Ki(k) van(nak) a show mögött? Mit fontos tudni rólatok?

Egy ember, aki ugye Pandának nevezi magát, meg egy eb, akit az ember Bambusznak hiv. Kettőjük közül az egyikük tök okos, és még cuki is. Mára már mindketten szobatiszták.

Milyen zenei irányzatot képvisel a műsor?

Bármilyet. Hörgős metál mondjuk még nem volt, de sose lehet tudni ezekben a nehéz időkben.

Ámen brék vagy 4/4?

Nagyon idegesítően okoskodó vagyok, ezért mi mást mondhatnék mint hogy dehát az ámenbrék is négyben van. Egyébként ha már négy, mostanában kezdem nagyjából sejteni az izgalmas ritmusképeket, ne adj isten páratlan dolgokat, mondjuk egy hetes talát talán (háh) felismernék lassan.

Pepsi vagy Cola?

Fun fact; egyiket se ittam még soha. Nem szeretem a szénsavasakat, igy azért annyira nem volt nehéz kibírni.

Tegyél fel egy kérdést magadnak, amire az a válasz, hogy “lahmacun”.

Melyik az a rádió, aminek sose tudod kimondani a nevét? Mondjuk esetemben lenne még pár, szóval akkor a korrekt kérdés mondjuk: ‘Az a rádió, aminek nem tudod kimondani a nevét, ezért azt mondod hogy láma’.

Miért Panda?

A kialvatlanság miatt. A pandának evolúciós okai vannak a karikás szemeire, nekem mondjuk nem, de igyekszem. Egyébként meg gyerekkori trauma; sokáig még gázabb, enigmapanda néven nyomultam, ebből az enigma részt használjuk fel a panda magyarázatára.

Mi az hogy elektroakusztikus?

Pár éve még az istennek nem értették, hogy mit akar egy didzsé egy zenésztől/zenésszel, és akkor jött ez az elektroakusztikus magyarázat, hogy hát van itt elektronika kérem szépen (az voltam ugye én), meg van itt akusztika is (az meg ugye aki nem én, de legalább hangszert forgat) – mára ez már egyébként valid stílus leírás is lehetne azt hiszem:
elektronikus zene, akusztikus hangszerekkel (fordítva még izgalmasabb).

Te vagy aki nincs is?

Mivel aki nincs ugye nincs, így persze.